Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

El palmarès 2016 PDF Imprimeix Correu electrònic

El Jurat del certamen, format per 9 persones que s'han organitzat en tres jurats diferents, el de llargmetratges documentals, format per Miquel Ruiz, Pere Alberó i Ramon Mussach, el de curtmetratges, format per Toni Cuadras, Núria Ibánez i Martí Porter, i el de fotografia, format per Aitor Fernández, Pablo Sancho i Jesús Montón, ha atorgat els següents premis i mencions.

·        Premi Gollut al Millor Llargmetratge documental a Fugir de l'Oblit, d'Abel Moreno, per haver aconseguit harmonitzar els aspectes formals i narratius amb la recuperació d'una memòria personal i col·lectiva molt poderosa i emotiva, tot i això amb recursos molt limitats. Fugir de l'Oblit, ha aconseguit també el Premi Gollut del Públic, que han atorgat els espectadors amb les seves votacions. El film explica la vida d'en Pitu, un gironí que ha sobreviscut a tres camps de concentració i recorda la seva memòria a mesura, que la seva dona, malalta d'Alzheimer la perd.

·        Premi Gollut al Millor Curtmetratge de ficció a Norte, Javier García, perquè des de l'austeritat, la contenció i en un únic pla seqüència abasta un tema molt complex de forma valenta i sense maniqueismes. El film narra la trobada entre un membre d'ETA i una de les seves víctimes, deu anys més tard a una presó.

·        Premi Gollut al Millor Curtmetratge documental Escola de Cinema de Barcelona (ECIB) a Melchor y otros miles, de Day Garcia, per explicar la història d'un retrobament familiar que no per ser individual afecta a milers de persones d'arreu del món. A més el director ha sabut donar al seu film un toc de senzillesa humana i tendra.

·        Premi Gollut al Millor Reportatge de Fotoperiodisme DATECUENTA a Maternidad, de Patricia Bobillo, perquè reuneix els aspectes fonamentals d'un reportatge fotoperiodístic i compromís i implicació amb la realitat documentalista, bona tècnica i narrativa fotoperiodística.

·        Premi Miquel Porter i Moix a 17 Fouad Street, d'Ahmed Nabil, perquè mitjançant una narració cinematogràfica arriscada i gens convencional, el director encerta a transmetre la vida d'un microcosmos es revaloratitzen, mantenen o sorgeixen diverses realitats no sempre evidents als nostres ulls.

L'organització ha atorgat aquests dos reconeixements honorífics:

·        Premi Gollut a la trajectòria en comunicació i audiovisual, a el Gran Wyoming

·        Premi Gollut a la trajectòria fotogràfica, a Miquel Ruiz Avilés

Els membres del jurat han atorgat les següents mencions:

·        1a menció especial a llargmetratge documental No estem sols, de Pere Joan Ventura, per la valentia de fer una proposta al marge dels mitjans de comunicació convencionals i per haver sabut transmetre la complexitat i diversitat dels moviments socials contra la dictadura de la realitat.

·        2a menció especial al curtmetratge Fish, de Saman Hosseinpuor, perquè amb tres minuts l'autor, a partir d'una adversitat, basteix una història intel·ligent i divertida.

·        3a menció especial al curtmetratge Graffiti, de Lluís Quilez Sala, perquè a banda d'un guió ben elaborat que expressa una història d'amor d'una forma original i sensible, s'hi aprecia un notable esforç en tots els aspectes de la producció.

·        4a menció especial al reportatge de fotografia Metrología: momentos privados del colectivo, de Valentina Vacó per convertir un lloc de pas en el destí de la mirada de l'espectador, mostrar l'extraordinari de la vida quotidiana des d'un punt de vista arriscat i valent.

 

Felicitats a tots els guanyadors,