Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Premiats Festival 2014 PDF Imprimeix Correu electrònic

Els Golluts reparteixen compromís i talent

Els Amics del cinema de la Vall de Ribes, acompleixen amb la primera edició del Festival Gollut una gran fita, crear un esdeveniment cultural identificable amb Ribes de Freser que servirà per donar vida al Cinema Catalunya, espai que l'associació gestiona des de l'any 2009.

El certamen s'ha desenvolupat segons els assistents amb un bon nivell organitzatiu i s'ha aconseguit exhibir i difondre uns materials audiovisuals que han remogut les consciències i emocions dels espectadors.

Els Premis Gollut guardonen el compromís i el talent en l'àmbit social en un Festival Gollut que ha tancat la seva primera edició amb un balanç molt positiu.

Els gunayadors dels Golluts ho celebren a l'escenari

Els Golluts a l'espera de ser lliurats

Àlbum de fotos del Festival Gollut

El jurat del certamen format per Carles Mateu, Francesca Prats, Ramon Musach, Cristian Medrano, Jesús Montón, Airí Dordas, Roser Conesa i Patricia Palomo han atorgat amb els seu veredicte els següents Premis Gollut, el premi Millor Vídeo Selfie de la Vall de Ribes ha quedat desert però s'han atorgat nous premis i mencions:


• Millor Selfie de la "Invasió de la Festa" a Anna Roca Tarragó

 festivalgollut-millorselfie


• Millor Fotografia de la "Invasió de la Festa" a Verónica Mora

festivalgollut-millor-fotografia
• Millor Reportatge de 5 fotografies "Invasió de la Festa" a Francesc Bonada

festivalgollut-rpeortatge5-fotografies
• Millor Curtmetratge Protagonitzat per una Entitat Social a els Gegants de Ribes

festivalgollut-gegants-a-timisorara
• Millor Documental de Denúncia i Sensibilització Social a "DETERMINANTS DE LA SALUT", de SICOM.

festivalgollut-determinants-de-la-salut
http://sicom.cat/salutelnegocidelavida/ - En aquesta adreça pots contribuir al documental


• Millor Curtmetratge de Temàtica Lliure a EN VEU BAIXA, d'A BAO A QU, del programa Cinema en Curs. Film realitzat pels alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Joan d'Àustria.

festival-gollut-enveu-baixa

http://vimeo.com/97433231
http://abaoaqu.org/

• Menció Especial a "LA MEVA LOLITA", curtmetratge de Nina Solà Carbonell.

festival-gollut-lamevalolita

http://vimeo.com/97418763

El jurat ha considerat que el curt transmet l'emoció d'una néta respecte la malaltia degenerativa de la seva àvia, l'alzehimer, d'una manera que qualsevol família amb la mateixa situació s'hi pot sentir identificada.


• Menció Especial a "LA VIDA DUNHA FÀBRICA", curtmetratge d'A BAO A QU, del programa Cinema en Curs. Film realitzat pels alumnes de 4t d'ESO de l'IES O Mosteirón (Sada).

El jurat ha considerat la originalitat en què es planteja un publireportatge sobre una fàbrica acaba essent una reivindicació cap als drets dels seus treballadors.

festival-gollut-la-vida-dunha-fabrica

http://vimeo.com/97709112
http://abaoaqu.org/

• Menció Especial a "TEATRE D'EMERGÈNCIA" pel vestuari de "La invasió de la Festa".
El jurat ha considerat que la gran qualitat de les fotografies presentades a concurs, no només és mèrit dels fotògrafs sinó de la gran feina en el disseny i confecció del vestuari que va protagonitzar el pregó de la "Invasió de la Festa"


• El Premi Gollut atorgat pel públic, ha anat al documental "VENCIDXOS", de DATECUENTA

festivalgollut-premi-del-public
http://vencidxs.com/es/  (web) - En aquesta adreça pots contribuir al documental
http://vimeo.com/76935947  (trailer)
http://www.datecuenta.org/datecuenta

A banda, els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, entitat organitzadora del certamen, han atorgat tres reconeixements a la trajectòria en comunicació social a tres entitats:

A "A BAO A QU", associació educativa que tira endavant CINEMA EN CURS, programa educatiu d'ensenyament del cinema i arts visuals als Instituts de secundària de diversos àmbits territorials com són Catalunya, Madrid, Galícia o Xile. http://abaoaqu.org/

A "DATECUENTA", associació compromesa en mostrar realitats oblidades als mitjans de comunicació globals. http://www.datecuenta.org/datecuenta

A "SICOM", Comunicació Solidària, associació dedicada a fomentar el periodisme responsable, crític i independent, però no neutral, per fer emergir informacions que els poders volen ocultar, manipular o tergiversar. http://sicom.cat/cat/


El Festival Gollut no hagués estat possible sense els voluntaris dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes i també sense les entitats col·laboradores:

 

ENTITATS COL·LABORADORES FESTIVAL GOLLUT