Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Amb el suport de

Ajuntament de Ribes de Freser

Projeccions i activitats
EL SEGREST DE LA MAREDEDÉU DE NÚRIA PDF Imprimeix Correu electrònic

segrest-marededeu-de-nuriaDissabte 1 de juliol de 2017 a les 19.00 h

A les 18.00 h es projectarà, el primer film, l'Exili de la Maredédeu de Núria

El segrest de Núria, per primer cop, tot els detalls d'una de les operacions antifranquistes més desconegudes.

Film rodat a la Vall de Núria i a la Vall de Ribes amb actors d'aquí.

Presentació a càrrec del director Eduard Miguel i per en Manuel Castellet, autor del llibre "Mossèn, ens han pres la marededeu!"

Direcció: EDUARD MIGUEL ·Guió: EDUARD MIGUEL I SERGI GUIX · Realització: ZEBA PRODUCCIONS · Productor: SERGI SALA 

SINOPSI

L'estiu de 1967, la imatge de la Mare de Déu de Núria va desaparèixer del seu Santuari. Quatre dies després, s'havia de fer la seva coronació. Ara, quan es compleixen 50 anys d'aquell fet, per primera vegada s'expliquen tots els detalls de l'operació: qui ho va fer, com i per què però també on la van amagar durant més de quatre anys i com es va fer el complicat retorn, de forma secreta, i amb la complicitat del Bisbat d'Urgell.

El segrest de Núria ha estat fins avui una de les accions del catalanisme antifranquista més desconegudes i silenciades. D'una banda, per la prudència que han mantingut els que van idear i dur a terme l'acció, i per l'altra, per les responsabilitats que haurien hagut d'assumir per la desaparició d'una talla romànica d'un gran valor.

Després de més d'un any d'investigació i recerca, es resolen la majoria de preguntes que envoltava aquell fet. A més, el documental ha aconseguit entrevistar als que van tenir un paper més rellevant en l'acció, des dels que la van idear i executar fins als que van participar en l'operació de retorn. També també en parlen, per primera vegada, les "víctimes" col·laterals de la protesta com el capellà custodi de Núria o l'organista que va ser culpat d'haver comès el robatori.

 

 
El cineclubs demostren el seu dinamisme a Ribes de Freser PDF Imprimeix Correu electrònic


Aquest cap de setmana del 24 i 25 d'octubre, en el marc de X jornada del cineclubisme català que ha aplegat associacions d’arreu que promouen el cinema, Enrique Ruiz Ferrer ha estat nomenat Soci d'Honor de la Federació Catalana de Cinelubspel seu activisme social i tasca incansable en el creixement del cineclubisme.
 
Llegeix-ne més...
 
El cinema del poble. Reportatge del Cinema Catalunya a Vilaweb i Tornaveu PDF Imprimeix Correu electrònic

El dia 25 de març, Vilaweb i Tornaveu han publicat un reportatge sobre el Cinema Catalunya i els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, us convidem a llegir-lo,

 

El cinema del poble

 

Carles Almécija - Periodista i tècnic de comunicació de l'ENS 

 

REPORTATGE

 25/3/2013

Amb gairebé un segle d’història, el Cinema Catalunya del petit municipi de Ribes de Freser (El Ripollès) va reobrir les seves portes l’any 2009 gràcies a l’esforç del teixit associatiu local. Actualment, una massa social de 370 socis donen continuïtat a un projecte en una població que no arriba als 2000 habitants.

Acte celebrat al Cinema Catalunya de Ribes

“El cineclubisme no desapareixerà mai. És el fet de compartir quelcom que et commou, remoure consciències, generar opinions”, defensa amb passió Joaquim Roqué, president de l’Associació d’Amics del Cinema de Ribes de Freser. Ell coneix de primera mà el vincle emocional que desperta el fenomen dels cineclubs entre la societat, especialment en aquesta petita localitat del Ripollès.

L’entitat que presideix, nascuda l’any 2008, va sorgir amb una missió: aconseguir reobrir, a través del suport de la societat civil, l’històric Cinema Catalunya. Una sala dels anys 20 del segle passat que va sobreviure a la tempesta franquista emetent cinema comercial en llengua castellana... 

(...)

Segueix llegint a Tornaveu

Segueix llegint a Vilaweb