Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

PDF Imprimeix Correu electrònic

El Festival Gollut, la segona edició

cat-web-2n-Festival-Gollut-2015

El Festival Gollut és una mostra de cinema compromès i fotoperiodisme de temàtica social.

Té com a objectiu mostrar els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

Mostrarà obres cinematogràfiques i reportatges de fotoperiodisme nacionals o internacionals que tinguin com a tema la conscienciació social, política, mediambiental, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i respecte al medi ambient, o bé, valoritzi en positiu les relacions humanes i la diversitat de cultures.

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, després de sis anys d'assumir la gestió del Cinema Catalunya, el cinema centenari de Ribes de Freser l'any 2008, continuen treballant sense ànim de lucre pel foment de les projeccions de cinema i la creativitat audiovisual amb la segona edició del Festival Gollut.

IMG 20140815 200727

El certamen vol esdevenir una referència de l'audiovisual i fotografia amb compromís. En aquesta segona edició s'especialitza més en les obres que transmeten valors, informen o denuncien fets que afecten a la societat.

Les novetats principals de la segona edició són la nova categoria de fotoperiodisme, la creació d'espais d'encontre pels professionals del sector, on es podrà debatre, compartir experiències i projectes i un taller Gollut Kids de formació audiovisual per nens i joves.

El Festival Gollut canvia de data i s'avança al primer cap de setmana de maig, amplia un dia de programació, durarà tres dies.

Per segona vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.

El Festival Gollut vol mostrar els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

Consulta les bases completes