The model translation.es was not found!
The model translation.es was not found!
Programa 3r Festival Gollut

Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Programa 3r Festival Gollut PDF Imprimir Correo
 
 


Descarrega el programa

Ja tens a l'abast el programa del 3r Festival Gollut

Les entrades amb descompte ja són a la venda

El Festival Gollut 2016 incidirà en problemàtica dels refugiats i homenatjarà al Gran Wyoming, que recollirà a Ribes un dels Premis Gollut a la trajectòria i respondrà a les preguntes dels espectadors.

Enguany en un certamen que es consolida, aprofundint la seva temàtica en obres audiovisuals que emocionen i indignen alhora, que no et deixaran indiferent. Una programació dificil de veure a mitjans de comunicació i cinemes.
El Festival Gollut es realitzarà durant dos caps de setmana del mes de juny, els 18, 19, 24, 25 i 26 coincidint el gruix del 3r Festival Gollut amb el Pont de Sant Joan.

És dels pocs certamens de Catalunya que combina Festival de cinema i entorn natural i turístic privilegiat. L'abonament del Festival inclou descomptes considerables en allotjament, restauració, SPA i Cremallera de Vall de Núria.

Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres. El nom del Festival i dels seus premis són un reconeixement a la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Esperem la vostra partipació!

Amics del Cinema de la Vall de Ribes
El cineclub de les persones que fem viure el Cinema Catalunya

Descarrega el programa en PDF

Un programa amb 52 projeccions,
28 obres a competició en 9 sessions

El Gran Wyoming presentarà el film No estem sols, dirigit per Pere Joan Ventura el divendres 24 a les 19:00 i recollirà el Premi Gollut a la Trajectòria

L’abonament inclou la projecció de 52 audiovisuals de les seccions documental, curt documental, curt de ficció i reportatges de fotoperiodisme, en 9 sessions al Cinema Catalunya i Museu Etnogràfic de Ripoll, incloses la sessió inaugural, la sessió de clausura, entrada a l’homenatge al Gran Wyoming, entrada a l’exposició fotogràfica “Miquel Ruiz Avilés: Una altra manera de captar el món”, el taller d’ombres xineses del conte dels Golluts i també a la Vetllada de Fotoperiodisme que es realitzarà a l’aire lliure. I els descomptes en serveis turístics i cremallera 2x1 a Vall de Núria.

Per a descomptes adicionals per a Amics del cinema i col·lectius contactar amb: Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla

 

Un programa més que potent

Dissabte 18 a les 12.00

Espai: Sala d’exposicions del Casal de Cultura de Ribes de Freser

Inauguració de l’exposició de Miquel Ruiz Avilés “Una altra manera de captar el món”.

Conferència:“VIATGE AL COR DE LA MALÀRIA. LIBÈRIA” a càrrec del fotoperiodista Miquel Ruiz

Sessió inaugural. Dissabte 18 a les 17.00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Tarda-vespre dedicada als Nans de Ribes, als conflictes bèl·lics del món àrab que provoquen les crisis de refugiats d'ara i d'abans.

Conferència: “Els nans de Ribes. Història d’un misteri que encara continuaa càrrec de Miquel Sitjar i Serra

Projecció del documental a competició. "Heil Europe!" d'Albert Morales. Integrament gravat a Grècia, tracta de la crisi dels refugiats. Cooperants internacionals ho expliquen.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

Taula Rodona:Conflictes de guerra i món àrab. Com s’informa des d’Occident? “. Amb: Miquel Ruiz, fotoperiodista i Maria Alba Gilabert. Corresponsal internacional de Catalunya Ràdio.

Projecció del curt documental sobre els Golluts de Ribes “Moradoresd’Albert Busquets


Projecció dels curts del projecte "Beirut DC. Seeing the Self". Rodats per joves refugiats de Líban. Ells mateixos expliquen càmera en mà la seva situació.

Per acabar la sessió inaugural convidarem a tots als assistents a una copa i a un tast de les galetes dels Golluts, que només s'elaboren durant cada Festival Gollut per la Pastisseria Sant Jaume de Ribes de Freser.
Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió vespre. Dissabte 18 a les 22.00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció del documental "Kafana (Basta ya)" de Silvia Venegas i Juan Antonio Moreno. Després de 40 anys d'exili forçat, el poble saharaui ha sigut capaç d'aixecar un Estat al que només li falta recuperar el seu territori, el Sàhara Occidental.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

Sessió matí. Diumenge 19 a les 12.00

Espai: Museu Etnogràfic de Ripoll. Sala Tomàs Raguer

TALLER D’OMBRES XINESES: “LA PETITA MARGARIDA, LA NENA GOLLUDA” AMB ARTUR DÍAZ

Un taller per nens i pares. En aquest taller, els menuts i els seus pares aprendran que amb coses quotidianes, com les pròpies mans o els elements retallats poden ser utilitzats per explicar una història o, simplement, com un element de diversió. A més a més, amb el joc de projeccions d’ombres del primer cinema, coneixeran la increïble història dels Golluts de Ribes a través del conte de La Petita Margarida

- GOLLUT KIDS -

Sessió tarda. Diumenge 19 a les 16.30

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció dels films premiats a Festival del cinema i drets humans:

Termitas. El Observatorio DESC contra Bárcenas, documental de Xavier Artigas i Xapo Ortega,
Camí d’un protocol
un curt documental de Carles Seuba i Guillem Escriche i
Jambo amani un curt documental d' Unai Aranzadi.

 
Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió vespre. Dimecres 22 a les 20:00

Espai: Museu Etnogràfic de Ripoll. Sala Tomàs Raguer

Projecció d' Alpuxarras, documental de Rafael Toba. Un film sobre el passat àrab de la història d'Espanya. Alpuxarras narra la conquesta musulmana i la seva presència a Galícia, la posterior reconquesta cristiana fins a l'expulsió final dels moriscos en el segle XVII i la repoblació de l'Alpujarra per colons Gallecs portats a la força.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

 

Sessió matí. Divendres 24 a les 12:00

Espai: Plaça del Mercat i Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Una de les novetats més destacades de l’edició d’enguany és que ens acompanyarà el Capgrós del Gollut en diferents moments del Festival Gollut. El Gollut ballarà conjuntament amb els altres capgrossos dels Gegants de Ribes a la Plaça del Mercat. Després entrarà al Cinema Catalunya

Projecció del documental JOANA BIARNÉS, UNA ENTRE TOTS d'Òscar Moreno i Jordi Rovira. La desconeguda història de la primera fotoperiodista espanyola. Una pionera que a través de la seva mirada va captar els canvis de la societat espanyola en les dècades dels 60 i 70.

Sessió tarda. Divendres 24 a les 16:30

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció dels curtmetatges de documentals a competició: Dibuixant la crisi de Carla Rodríguez, Melchor y otros miles de Day Garcia, Las pelotaris de Daniel Burgui Iguzkiza i Andrés Salaberri Pueyo, Pepín Bello, el hombre que nunca hizo nada de Álvaro Merino, MIG de Taher Alsahli i 17 Fouad Street de Ahmed Nabil, aquests dos darrers pre-seleccionats per la Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani de Catalunya.

- SECCIÓ CURT DOCUMENTAL -

 

Projecció del documental No estem sols de Pere Joan Ventura, amb producció del Gran Wyoming i Pere Portabella. És un film documental construït a peu de carrer, al gran escenari de la rebel·lió ciutadana durant els últims anys a Espanya. Ciutats com Madrid, Barcelona, València, Gijón i Sevilla marquen el recorregut de la pel·lícula per mostrar la força col.lectiva dels moviments socials, organitzats de manera espontània per denunciar la perversió de la democràcia.

En acabat hi haurà un debat amb Pere Joan Ventura, el Gran Wyoming i els espectadors.

- SECCIÓ DOCUMENTAL -

 
Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió vespre. La vetllada fotogràfica. Divendres 24 a les 22:15

Espai: Plaça del Mercat de Ribes de Freser

Projecció dels següents reportatges de fotoperiodisme a concurs: Homenaje al anonimato, de BRU AGUILLO, Inclosos, de JAVIER GÓMIZ, Lost in the hospital (adeu pare), de MARC MATA, Ángela y Julián, de MARTA MORERA, La Chava, de Marina García, Maternidad (en Tshiluba “Nzubu wa balele”),
de PATRICIA BOBILLO, El córrer solidari, de PEP MOTA i Metrología: Momentos Privados del Colectivo, de Valentina Vacó

Comptarem amb la locució en directe d’Albert Requena, corresponsal de Catalunya Ràdio de la narració descriptiva

- SECCIÓ REPORTATGE DE FOTOPERIODISME -

 

L’Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya presenta l’audiovisual El carrer en moviment, un recull fotografies preses entre el 15 de maig del 2011 fins a les eleccions municipals del maig del 2015.

 

 

“Ara i abans”, Audiovisual fotogràfic de l’ARXIU FOTOGRÀFIC DE LA VALL DE RIBES. Reportatge de fotografies antigues de diferents localitzacions de la Vall de Ribes que es contraposen amb imatges actuals dels mateixos llocs.

Projecció dels audiovisuals fotogràfics de l'obra de Miquel Ruiz Avilés, Premi Gollut a la Trajectòria fotogràfica 2016: SREBRENICA, EL SILENCI DE LA MEMÒRIA, MIQUEL RUIZ AVILÉS. UNA ALTRA MIRADA DE CANVIAR EL MÓN i VIATGE AL COR DE LA MALÀRIA. LIBÈRIA.

Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió matí. Dissabte 25 a les 12:00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció del documental Fugir de l’oblit d'Abel Moreno. En Pitu s’ha passat tota la vida fugint. Fugint del franquisme, del camp de refugiats d’Argeles-sur-Mer, del camp de concentració de Dachau, del camp d’extermini de Treblinka, de la matança d’Oradour-sur-Glane,…

 

Sessió tarda. Dissabte 25 a les 16:30

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció dels curts de ficció a competició Donde caen las hojas d'Alicia Albares, A última moeda de Fina Casalderrey, RISS de Fabio Borquez, La Creu de Dani Seguí, Acabo de tener un sueño de Javier Navarro Montero, Graffiti de Lluis Quilez Sala, I'll be home soon de James Everett, Norte de Javier García i Fish de Saman Hosseinpuor.

- SECCIÓ CURTS DE FICCIÓ -

 

Projecció dels curts infantils amb valors pre-seleccionats per "El meu primer Festival" petites joies que agradaran a pares i nens.

L'ou matiner (The Sunshine Egg) de Michael Haas, Història d’una mare (About a mother/Pro Mamu) de Dina Velikovskaya, La vagabundo de Emmanuel Moscoso, Los hijos de Ayllu de Mario Torrecillas, Natalia Pérez i La Combi, L’equip petit de Roger Gómez i Dani Resines, La clase de baile de Camilo Cogua Rodríguez, Amar de Andrew Hinton i El regal (The present) de Jacob Frey

- GOLLUT KIDS -

 

Sessió vespre. Clausura. Dissabte 25 a les 22:00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

La sessió més especial del Festival Gollut, on es projectaran els millors films i esdevé el resum de tot el certamen. Durant aquesta sessió s’anunciaran els guardons. És l'ocasió única per veure d'una tirada el millor del Gollut 2016.

 

CONCERT DE TAFANERS. Com ja esdevé una costum des de la primera edició, el grup de música folk i tradicional Tafaners, tancarà la 3a edició del Festival Gollut i interpretrarà en directe la Cançó dels Golluts, i altres cançons del seu repertori. Un cop acabat es convidarà a una copa de cava a tots els assistents.

Compra la teva entrada anticipada amb descompte

Sessió tarda. Diumenge 26 a les 17:00

Espai: Cinema Catalunya de Ribes de Freser

Projecció de Spotlight, pel·lícula dramàtica estatunidenca de ficció guanyadora del Premi Òscar a la millor pel·lícula. El film explica com la unitat de recerca del periòdic Boston Globe, anomenada “Spotlight” -la més antiga als Estats Units- va desemmascarar un escàndol en el qual l’església Catòlica de Massachusetts va ocultar un sens fi d’abusos sexuals perpetrats per diferents sacerdots de Boston, i pel qual el Globe va guanyar el Premi Pulitzer al servei públic de 2003. Direcció: Tom McCarthy