The model translation.es was not found!
The model translation.es was not found!
Ventura Pons presenta 'El virus de la Por'

Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Amb el suport de

Ajuntament de Ribes de Freser

Ventura Pons presenta 'El virus de la Por' PDF Imprimir Correo

Dissabte 12 de desembre a les 19h (amb presentació de Ventura Pons) i a les 22h (només projecció)

Et convidem a assistir el proper dissabte 12 de desembre a les 19:00 al Cinema Catalunya de Ribes de Freser a la projecció del Virus de la por.
Comptarem amb la presència del cineasta Ventura Pons, que presentarà el seu darrer film, que és candidat als Premis Gaudí, la sessió conclourà amb un debat cinefòrum amb el director i una copa de cava per a tots els assistents.

Us animem a venir i a gaudir del millor cinema català,

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=mvWNxNSlwz4

EL-VIRUS-DE-LA-POR

 

El virus de la por

 

Adaptada d’“El principi de Arquímedes” de Josep Maria Miró, obra que s’ha convertit en un extraordinari èxit internacional. Una gran sorpresa de la nova fabulació Barcelonesa. EL VIRUS DE LA POR és la pel·lícula número 26 de Ventura Pons i la seva setena adaptació d’un text teatral : ACTRIUS, CARÍCIES, AMIC/AMAT, MORIR (O NO), ANITA NO PERD EL TREN i BARCELONA (UN MAPA).

 

Quatre mirades adultes que defensen quatre postures ben diverses. Quina mena de societat desitgem? La por de perdre la seguretat genera violència? Com un dubte sobre una acció quotidiana, aparentment innocent, que no sabem si s’ha produït, es converteix en una paranoia, en una malaltissa psicosi social? La sospita ja és la condemna? Les noves maneres de comunicació, les xarxes socials, el facebook, mostren la seva perversitat com a propagadors d’informació sense verificació possible? Les xarxes poden esdevenir letals? On ens menaran els límits de la correcció política?

 

Una història d’un humanisme radical. Un fet intranscendent esdevé una càrrega social profunda. Espero que, també al cinema, com està passant internacionalment amb el gran èxit aconseguit amb l’obra teatral de Miró, la història d’El virus de la por esdevingui una metàfora dels nostres temps.

 

Sinopsi

El virus de la por en Jordi, un entrenador de natació d’una piscina municipal de Barcelona, un xicot molt professional, afable, intuïtiu, afectiu amb la canalla, intenta treure la por d’un nen que pateix espantat per l’aigua. Una por que el propi Jordi havia tingut de petit, però no tothom veu el (suposat) petó d’en Jordi de la mateixa manera. Un petó que portarà cua. És acusat d’abús, i pateix en poques hores d’una manera traumàtica un trànsit emocional, brutal, que el mena de la innocència a la sospita cruel, a la vida vigilada. I potser, a la curta, a la seva pròpia negació com a individu.

 

 

Fitxa tècnica del film

Una producció d’ELS FILMS DE LA RAMBLA, S.A.TELEVISIÓ DE CATALUNYA, S.A.

Guió de VENTURA PONS I JOSEP MARIA MIRÓ

Direcció i Producció VENTURA PONS

Delegada de producció TV3: ELISA PLAZA

Fotografia: ANDALU VILA SAN JUAN

Muntatge: MARC FARRERAS

So Directe: NATXO ORTÚZAR

Estudi Muntatge i So: FYPOS

 

 

Fitxa artística del film

ANNA               ROSER BATALLA

JORDI               RUBÉN DE EGUÍA

HECTOR           ALBERT AUSELLÉ

DAVID               SANTI RICART

LAURA              DIANA GÓMEZ

 

 

Ventura Pons, un cineasta reconegut

Bonaventura Pons i Sala, conegut popularment com a Ventura Pons (Barcelona, 25 de juliol del 1945), és un director de cinema, guionista i productor català. Ha rebut diversos premis cinematogràfics, i l'any 2007 ha ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya.

La seva obra s'ha programat en els millors festivals internacionals de cinema, destacant especialment en el Festival Internacional de Cinema de Berlín, on ha aconseguit la seva presència durant cinc anys consecutius. Actual conseller de la SGAE i patró de la Fundació Autor ha estat vicepresident de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya.

El 25 de novembre del 2014 l'Acadèmia del Cinema Català va anunciar que li concedia el Premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter de 2015.