The model translation.es was not found!
The model translation.es was not found!
EL SEGREST DE LA MAREDEDÉU DE NÚRIA

Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Amb el suport de

Ajuntament de Ribes de Freser

EL SEGREST DE LA MAREDEDÉU DE NÚRIA PDF Imprimir Correo

segrest-marededeu-de-nuriaDissabte 1 de juliol de 2017 a les 19.00 h

A les 18.00 h es projectarà, el primer film, l'Exili de la Maredédeu de Núria

El segrest de Núria, per primer cop, tot els detalls d'una de les operacions antifranquistes més desconegudes.

Film rodat a la Vall de Núria i a la Vall de Ribes amb actors d'aquí.

Presentació a càrrec del director Eduard Miguel i per en Manuel Castellet, autor del llibre "Mossèn, ens han pres la marededeu!"

Direcció: EDUARD MIGUEL ·Guió: EDUARD MIGUEL I SERGI GUIX · Realització: ZEBA PRODUCCIONS · Productor: SERGI SALA 

SINOPSI

L'estiu de 1967, la imatge de la Mare de Déu de Núria va desaparèixer del seu Santuari. Quatre dies després, s'havia de fer la seva coronació. Ara, quan es compleixen 50 anys d'aquell fet, per primera vegada s'expliquen tots els detalls de l'operació: qui ho va fer, com i per què però també on la van amagar durant més de quatre anys i com es va fer el complicat retorn, de forma secreta, i amb la complicitat del Bisbat d'Urgell.

El segrest de Núria ha estat fins avui una de les accions del catalanisme antifranquista més desconegudes i silenciades. D'una banda, per la prudència que han mantingut els que van idear i dur a terme l'acció, i per l'altra, per les responsabilitats que haurien hagut d'assumir per la desaparició d'una talla romànica d'un gran valor.

Després de més d'un any d'investigació i recerca, es resolen la majoria de preguntes que envoltava aquell fet. A més, el documental ha aconseguit entrevistar als que van tenir un paper més rellevant en l'acció, des dels que la van idear i executar fins als que van participar en l'operació de retorn. També també en parlen, per primera vegada, les "víctimes" col·laterals de la protesta com el capellà custodi de Núria o l'organista que va ser culpat d'haver comès el robatori.