The model translation.es was not found!
The model translation.es was not found!
Festival Gollut 2014

Cerca

cicle2017 300x250
facebook    twitter

Butlletí de programació

La informació per estar al dia de les activitats dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Subscriu-t'hi !

* dada requerida

 

Premiats Festival 2014 PDF Imprimir Correo

Els Golluts reparteixen compromís i talent

Els Amics del cinema de la Vall de Ribes, acompleixen amb la primera edició del Festival Gollut una gran fita, crear un esdeveniment cultural identificable amb Ribes de Freser que servirà per donar vida al Cinema Catalunya, espai que l'associació gestiona des de l'any 2009.

El certamen s'ha desenvolupat segons els assistents amb un bon nivell organitzatiu i s'ha aconseguit exhibir i difondre uns materials audiovisuals que han remogut les consciències i emocions dels espectadors.

Els Premis Gollut guardonen el compromís i el talent en l'àmbit social en un Festival Gollut que ha tancat la seva primera edició amb un balanç molt positiu.

Els gunayadors dels Golluts ho celebren a l'escenari

Els Golluts a l'espera de ser lliurats

Àlbum de fotos del Festival Gollut

El jurat del certamen format per Carles Mateu, Francesca Prats, Ramon Musach, Cristian Medrano, Jesús Montón, Airí Dordas, Roser Conesa i Patricia Palomo han atorgat amb els seu veredicte els següents Premis Gollut, el premi Millor Vídeo Selfie de la Vall de Ribes ha quedat desert però s'han atorgat nous premis i mencions:


• Millor Selfie de la "Invasió de la Festa" a Anna Roca Tarragó

 festivalgollut-millorselfie


• Millor Fotografia de la "Invasió de la Festa" a Verónica Mora

festivalgollut-millor-fotografia
• Millor Reportatge de 5 fotografies "Invasió de la Festa" a Francesc Bonada

festivalgollut-rpeortatge5-fotografies
• Millor Curtmetratge Protagonitzat per una Entitat Social a els Gegants de Ribes

festivalgollut-gegants-a-timisorara
• Millor Documental de Denúncia i Sensibilització Social a "DETERMINANTS DE LA SALUT", de SICOM.

festivalgollut-determinants-de-la-salut
http://sicom.cat/salutelnegocidelavida/ - En aquesta adreça pots contribuir al documental


• Millor Curtmetratge de Temàtica Lliure a EN VEU BAIXA, d'A BAO A QU, del programa Cinema en Curs. Film realitzat pels alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Joan d'Àustria.

festival-gollut-enveu-baixa

http://vimeo.com/97433231
http://abaoaqu.org/

• Menció Especial a "LA MEVA LOLITA", curtmetratge de Nina Solà Carbonell.

festival-gollut-lamevalolita

http://vimeo.com/97418763

El jurat ha considerat que el curt transmet l'emoció d'una néta respecte la malaltia degenerativa de la seva àvia, l'alzehimer, d'una manera que qualsevol família amb la mateixa situació s'hi pot sentir identificada.


• Menció Especial a "LA VIDA DUNHA FÀBRICA", curtmetratge d'A BAO A QU, del programa Cinema en Curs. Film realitzat pels alumnes de 4t d'ESO de l'IES O Mosteirón (Sada).

El jurat ha considerat la originalitat en què es planteja un publireportatge sobre una fàbrica acaba essent una reivindicació cap als drets dels seus treballadors.

festival-gollut-la-vida-dunha-fabrica

http://vimeo.com/97709112
http://abaoaqu.org/

• Menció Especial a "TEATRE D'EMERGÈNCIA" pel vestuari de "La invasió de la Festa".
El jurat ha considerat que la gran qualitat de les fotografies presentades a concurs, no només és mèrit dels fotògrafs sinó de la gran feina en el disseny i confecció del vestuari que va protagonitzar el pregó de la "Invasió de la Festa"


• El Premi Gollut atorgat pel públic, ha anat al documental "VENCIDXOS", de DATECUENTA

festivalgollut-premi-del-public
http://vencidxs.com/es/  (web) - En aquesta adreça pots contribuir al documental
http://vimeo.com/76935947  (trailer)
http://www.datecuenta.org/datecuenta

A banda, els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, entitat organitzadora del certamen, han atorgat tres reconeixements a la trajectòria en comunicació social a tres entitats:

A "A BAO A QU", associació educativa que tira endavant CINEMA EN CURS, programa educatiu d'ensenyament del cinema i arts visuals als Instituts de secundària de diversos àmbits territorials com són Catalunya, Madrid, Galícia o Xile. http://abaoaqu.org/

A "DATECUENTA", associació compromesa en mostrar realitats oblidades als mitjans de comunicació globals. http://www.datecuenta.org/datecuenta

A "SICOM", Comunicació Solidària, associació dedicada a fomentar el periodisme responsable, crític i independent, però no neutral, per fer emergir informacions que els poders volen ocultar, manipular o tergiversar. http://sicom.cat/cat/


El Festival Gollut no hagués estat possible sense els voluntaris dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes i també sense les entitats col·laboradores:

 

ENTITATS COL·LABORADORES FESTIVAL GOLLUT

 
Programa PDF Imprimir Correo

Descarrega el programa en PDF del Festival Gollut

programa-festivalgollut pagina 1

programa-festivalgollut pagina 2

programa-festivalgollut pagina 3

 
1r Festival Gollut PDF Imprimir Correo

Programa-FestivalGollut web

 

Una mostra de talent creatiu audiovisual i fotogràfic de temàtica social, se celebrarà per primera vegada aquest estiu a Ribes de Freser


El petit festival d'un dia es organitzat pels Amics del Cinema en col·laboració amb la Comissió de Festes de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Ribes de Freser i la Federació Catalana de Cineclubs. Hi haurà diferents empreses i entitats col·laboradores, de moment s'han adherit el Consorci de Turisme de la Vall de Ribes, l'Ajuntament de Planoles, Pixin, empresa de creació gràfica i Dinàmic Enginy, empresa de comunicació web i audiovisual.

El perquè dels Premis Gollut

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, després de cinc anys d'assumir la gestió del Cinema Catalunya, enceten amb aquesta mostra una nova línia d'actuació pel foment del cinema i la creativitat audiovisual: Els Premis Gollut on es reconeixeran obres dels creadors fotogràfics, audiovisuals i cinematogràfics. Un motiu més per a mantenir obert el nostre cinema centenari.
Per aquesta raó es s'han creat els Premis propis i identificables amb Ribes de Freser i la Vall de Ribes per extensió, que s'atorgaran per primera vegada aquest estiu, el dia 24 d'agost de 2014.

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, no només volen reconèixer el talent audiovisual i fotogràfic sinó que també el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.

Els Premis Golluts són uns premis locals que reconeixen valors globals.

Els premis es lliuraran en un moment de festa estiuenca, si, però sense deixar de ser conscients de les coses que no funcionen bé al nostre món. Com la vida mateixa. Els Premis Gollut esdevenen aquest contrapunt.

també, per la mateixa raó, per trobar un referent a la injustícia social a la Vall de Ribes, el nom dels Premis, és un reconeixement als Golluts.
Els Amics del Cinema van convocar un concurs de disseny d'aquests premis, que va resultar guanyadora Anna Llàcer, dissenyadora amb orígens familiars a la Vall de Ribes.

Els Premis Gollut consisteixen en una estatueta original del disseny guanyador realitzat per aquesta finalitat.

Els Premis Gollut són un reconeixement públic a la creativitat i als valors socials que transmeten també les obres presentades. No tenen dotació econòmica expressament, perquè la consciència social, tant si és individual com col·lectiva, no té preu. És un valor per si sol. Aniran acompanyats de premis en espècies que s'establiran amb les empreses col·laboradores.

Els Golluts, una comunitat discriminada

Els Golluts eren una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.
El fet d'anomenar Gollut al premis atorgats pels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

invasio-festa-negre

Premis Golluts "La invasió de la Festa"

Aquest any el tema de la Festa Major de Ribes de Freser que se celebra del 14 a 18 d'agost, és la "Invasió de la Festa", sobre els fets paranormals produïts per les invasions extraterrestres, els OVNIS i tot el que pot venir d'altres universos interestel·lars. Hi haurà categories inspirades tot el que succeirà durant la Festa Major i el tema d'enguany, que dóna molt joc a la creativititat.

Categories dels premis

PREMIS FOTOGRÀFICS
• Millor Fotografia Selfie "La invasió de la Festa"
• Millor Reportatge de 5 fotografies "La invasió de la Festa"


PREMIS AUDIOVISUALS
• Millor documental de denúncia social.
• Millor Vídeo Selfie de la Vall de Ribes
• Millor Curtmetratge Protagonitzat per una Entitat Social.
• Millor Curtmetratge de Temàtica Lliure.

Per a més informació consultar les bases - Mira el detall de les categories